FIRE STATION 7

BURNABY

The project provides three drive-through fire truck bays and accommodates living quarters for up to sixteen firefighters including offices, exercise and dining facilities. The architectural form is a design response to its surrounding environment and reflects the function of the building. The main building is designed as a linear form to fit in a small triangular site beside a busy road and the red brick exterior wall acts as a screen to adjacent traffic. The elevated main floor provides privacy for the station and the long brick wall continues the design theme used in other fire stations of the City. A major hollowed canopy with a flag pole is designed at the main entrance to symbolize the building as a fire station. Green building features are also designed for the building with solar panels and a green roof.

CLIENT: CITY OF BURNABY / YEAR: 2009 / AREA: 17,000 SQ FT / STATUS: COMPLETED / ARCHITECT OF RERORD: MCMP

home-button copy.png
2383749081586787821-512%20copy%202_edite